Tankar kring ”Innocence of Muslims” och dess påföljder

Nu har det gått närmare två veckor sedan den numera ökända ”Innocence of Muslims”-trailern kom till allmän kännedom. Påföljderna har varit enorma, och har visat tydligt just hur svagt västerlandet har blivit gentemot en primitiv och våldsbenägen ideologi.
Historiskt så har Förenta staterna varit starka i sitt motstånd emot det som hotar att undergräva sina grundlagsbefästa rättigheter, inklusive yttrandefriheten. Men när de amerikanska ambassaderna angreps först i Kairo, och sedan med stor blodsutgjutelse i Benghazi, så ledde de världen i sin strävan att ursäkta sig för något som en enskild medborgares åtagande och på så vis förklara sig ansvarigt som land för muslimernas sårade känslor. Lyssna bara på vad Barack Obama och utrikesministern Hillary Clinton sa gällande nidfilmen, här återfunnet i form av en reklam ifrån pakistansk tv, betald av Vita Huset:

Visst kan man förstå att de amerikanska politikerna vill försöka minimera filmens påföljder, men detta är helt fel sätt att göra det på. Amerikas president har ingen rättighet att ursäkta sig för en enskild medborgares grundlagsenliga handlingar. Genom att göra det, så har Obama, sannolikt ovetande, ådragit över det amerikanska folket ett kollektivt ansvar för den individens handlingar. Nu har radikala muslimers anklagelser att de Förenta staterna och det amerikanska folket är skyldiga för smädandet av Muhammad erkänts av den högsta auktoriteten. Helt skandalöst.
Europeiska ledare låter sig heller inte vara tystas inför en möjlighet att stolt uppvisa sin svaghet och självförakt. Här ser vi Europaparlamentets president uttala till allas vår förnedran hur han beklagar sig över den amerikanska filmen, och att yttrandefriheten inte borde täcka det som smädar den muslimska profeten:

Detta ger oss bara ytterligare en anledning till att vilja lämna EU utöver de numera alltmer välkända ekonomiska anledningarna.

Som följd, sökte sig ett holländskt tv-program kommentar ifrån självaste Schulz, men blev ganska snart utkastade:

(Tyvärr lyckades jag inte infoga den bättre varianten på detta klipp, men den kan återfinnas här: dutch-tv-takes-eu-tak-apologizing-mo-movie)

Tänk om allt detta våld och alla dessa protester hade utförts av kristna som kände sig kränkta över en av de många nidfilmerna om Jesus. Politikerna, kultureliten, osv, hade varit helt till sig. Ingen nåd hade visats, och de bakåtsträvande kristna fanatikerna, som de säkerligen hade kallats för, hade mist vad för respekt det svenska etablissemanget nu kan ha haft för dem till att börja med. Nej, detta är sannt hyckleri med en böjning mot självhat. Vi i Väst kan inte låta oss förnedras av våra politiker. Faktumet är den att de som faktiskt är våldsverkare ser på detta som en indikation på att det är fritt fram att använda sin skrämseltaktik. Västerlandet saknar ryggrad och ursäktar sig vid första tillfälla när muslimer känner sig kränkta. Det är inte ett dugg förvånansvärt att kraven bara blir högre och högre, med utbredda rop på att hämma in yttrandefriheten. Det är farliga tider som vi befinner oss i. Förhoppningsvis kommer västvärlden att växa till sig och sluta upp med sådana här korkade svaghetsfasoner.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s